Wie het kleine niet eert...

7.05.2018
|
1 Comment
|

Maandag 7 mei
Het is nog behoorlijk vroeg als ik me aan het rietland installeer. Zal de roerdomp zich laten zien? De blauwborst z’n fel blauwe borstveertjes opensperren bij het zingen? Er een lepelaar overvliegen? Mijn gedachten nemen een ferme beslissing. Ik ga deze week met dit schitterende weer als alibi niet achter de computer zitten.

Waar blijven m’n roerdomp, blauwborst en lepelaar? Er zijn verdikkie alleen maar rietzangers en rietgorzen. Die zijn eigenlijk zooo gewooooon… Zo zo, de man rietgors in mijn verrekijkerbeeld krijgt gezelschap van een man rietzanger. Hé, wat maakt het heldere ochtendlicht ze mooi. Een pláátje, zou een vriendin van me uitroepen. Een pláátje!

Het is eigenlijk nog waar ook. Het zwarte kapje van de een is zwarter dan zwart. De blonde wenkbrauw van de ander is blonder dan blond. Dat wit van die kraag en dat goud van die buik…
Jezelf roerdomp, blauwborst en lepelaar wensen. En daardoor je schouders ophalen over deze twee beauty’s? Weet je nog, Roos, wie het kleine niet eert…?

Dat moet ik hier ondanks mijn alibi toch even kwijt. En dat dit deze week best het enige berichtje kan worden. Maar zoals gezegd, wie het kleine niet eert…

Een reactie op “Wie het kleine niet eert…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *