Nu de dagen lengen

8.01.2018
|
4 Comments
|

Nu de dagen lengen proef je voorzichtige veranderingen in de lucht. Die moet je eigenlijk dagelijks vastleggen, dacht ik. Leuk!
Dus vanaf vandaag:

Maandag 8 januari
In de tuin laat zich ’s morgens altijd als eerste man merel zien. Nog voor zonsopkomst. Nog voor vrouw merel. Nog voor de meeuwen die op hun werkdag in de weilanden af vliegen en in het eerste daglicht werkelijk zilveren meeuwen zijn. Zouden man en vrouw merel al een stelletje zijn…?

Dinsdag 9 januari
Laat ik nu vandaag een bespreking hebben in een uitspanning aan de bosrand. Een half uur te vroeg parkeer ik er om bosvogeltjes te spotten. Er hipt een roodborstje over het asfalt, tussen de auto’s door. In het bos is niks. Niks dus. Terug op het parkeerterrein, drie roodborstjes. Zes kraaloogjes. Dat is dat.

Woensdag 10 januari
De middag van de schrijfcursus. Weer met opzet te vroeg. Weer een parkeerterrein. Portierraam op een kier. Motregen. Tjif tjaf, klinkt het uit de bomen. Tjif tjaf. En hoe omschrijf je het zagende geluidje van de koolmees? Woorden, woorden… Wat zullen mijn cursisten van de huiswerkopdracht hebben gemaakt?

Donderdag 11 januari
Wat is meneer vink vanmorgen weer modieus gekleed! A real English gentleman in sprekende en tegelijk decente kleuren. Blauwgrijs, rossig bruin. Tipjes beige. Wit en geel accentje. Van zichzelf schoon en fris, niet door de mistige motregen.

Vrijdag 12 januari
Over modieuze en tegelijk beschaafde kleding gesproken. De Turkse tortel kan er ook wat van. Dat accentje in de hals door een subtiel zwart kettinkje. De roze grijstinten. En dan frivole witte baantjes boven langs de staart. Zie zoiets maar in de winkel te vinden.

4 reacties op “Nu de dagen lengen

  1. Anky Floris schreef:

    Wat een mooi idee !!! Ik doe met je mee.

  2. Shoshannah schreef:

    Ja, heerlijk, langer licht! Het is wel gezellig in huis, met een kaars op tafel en de schemerlampen aan, maar ik krijg nieuwe energie van langer licht buiten. Een blauwe hemel vandaag met een teer roze randje toen de zon onderging. Een typische mooi weer in Januari lucht. Maar op het tuinpad ligt nog veel sneeuw, al smelt het wel, en mengen kattenpoot afdrukken met die van wasberen.

  3. Anky schreef:

    Ohhhh, ik zie en hoor wel elke dag diverse vogels…. maar vergeet er een regel aan te besteden. Morgen een nieuwe kans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *