Mooie momenten

28.12.2017
|
4 Comments
|

Het jaar is op een haar na om. Weer gunde ik me te weinig vogelskijken. Boos ben ik er niet meer om, spijt… Ach, het leven neemt nu eenmaal zijn loop. Feit blijft dat er wel degelijk onvergetelijke momenten waren.

Want wat heb ik onbedaarlijk gelachen om de specht! Elke ochtend klokke 9 kwam hij verder werken aan het verruimen van het vlieggat van de mezenkast. Tot het bijvoorbeeld ook een kauw paste…

Wat loste mijn verdrietige gevoel als sneeuw voor de zon op toen de roep van een wulp door de mist heen brak!
Hoe had ik er vrede mee wéér de roerdomp gemist te hebben toen een groep grauwe ganzen recht over me heen ging landen, met hun knaloranje zwemvoeten koddig vooruitgestoken!

Wat onvoorstelbaar, nog altijd onvoorstelbaar dat diezelfde gemiste roerdomp een dag later zomaar twintig minuten lang liet zien hoe hij zich poetste!

Hoe haarscherp was het silhouet van de lepelaar tegen de roze avondzon. Wat fantastisch zoals het steenlopertje tussen de basaltkeien waarop mijn voeten rustten ging foerageren. Hoe bescheen de zon de roze borst van het kneutje.

En dan die scholekster! Precies toen ikzelf wilde uitroepen dat ik véél véél vaker de waddendijk moest opzoeken, precies op datzelfde moment schreeuwde ie tepiet tepiet. En dan, die keer in november. Dat ik niets verwachtend op een Texelse duintop stond. En in de duindoorn voor mijn neus, pal voor mijn neus, een klapekster ontdekte. Toen nog een, en nog een, en… zes, zes waren het er!

Nu is het jaar op een haar na om. In 2018 ga ik absoluut veel en veel vaker vogelskijken. Ik heb het mezelf vanmorgen beloofd. En laat er nu net op dat moment een wulp roepend overvliegen.

4 reacties op “Mooie momenten

 1. Helena Blokker Stam schreef:

  Mooi. Heerlijk al die vogels zien en horen. Bij ons domineert de bonte specht heel luidruchtig , door op het vogelkastje, dat tegen metalen platen aan hangt, te timmeren. Dat is volgens mij echt territoriumdrift. Maar zo leuk om te horen.

  • roosverlinden schreef:

   Ik schiet altijd in de lach om die gekke specht. Zo’n leuke expressieve vogel. En wat je zegt, hij roffelt en timmert er zo lekker op los.

 2. Anky Floris schreef:

  Meer tijd en ruimte ervoor nemen. Om die wonderbaarlijk mooie vogels te zien en horen. Dank je voor het aanzetje. Een goed voornemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *