Met visdiefjes voor ogen

6.09.2018
|
0 Comments
|

Je zou zo denken dat het nu wel eens mooi geweest is met die zomervakantietijd. Dat alles in september weer begint. Bloggen dus ook. Maar wat mij betreft nog niet. Ik heb nu pas vakantie. Best logisch voor een vogelvrouw. De boel buiten komt na die lange hete zomer weer op gang. En dan ga je niet binnen stukjes zitten schrijven. Dan ga je naar je eigen rietland. Naar de duinen. De polders in. De Waddenkust langs of de oversteek maken naar Texel.

Natuurlijk was er voor volbloed vogelvrouwen ook in de stille zomer dagelijks best iets moois over vogels te vertellen. Want naast de uren waarin ik aan een nieuw boek schreef, gaf ik mijn ogen goed de kost. Nuttig, want ze moesten het na al dat beeldscherm-turen voor hun rust van de verte hebben. Dus pikten ze kwikstaartjes op uit het rietland, boerenzwaluwen uit de lucht en visdiefjes uit het water.

Die visdiefjes hielden me trouwens ook achter de pc nogal eens gezelschap. Ze doken regelmatig op in het boek dat woord voor woord en zin na zin ontstond. Mijn personages stuurde ik namelijk op de fiets over de Texelse waddendijk. Van de veerhaven bij ’t Horntje naar het noorden, waar Utopia ligt. Heerlijk zoals die vrouwen daar fietsten. Klotsend water tegen de keien van de zeewering, kreten van meeuwen en, jawel, hoor, duikvluchten van visdiefjes. Ik werd behoorlijk jaloers dat zij dáár waren en ik niet.

Natuurlijk had ik ’s avonds best nog wat kunnen bloggen. Maar jullie waren er niet geweest om al dat moois te lezen. Jullie vierden vakantie. Of zaten op terrasjes, barbecueden, zagen de zon ondergaan of dobberden op het water.

Mijn boek is klaar. De uitgever gaat er iets moois van maken. Ik heb vakantie. Net als mijn ogen die in de verste verten gaan turen om groepen zangvogeltjes te spotten. Of naar het zuiden cirkelende buizerds. Of kanoeten, wulpen, ruiters en… Ik stop! Hoogste tijd om mijn verrekijker te pakken. Naar buiten te gaan. Pas op 17 september weer netjes achter mijn bureau te landen. Want dan is het wel weer mooi geweest met al die vrije tijd.

Foto: birdphoto.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *