Had ik thuis maar

6.07.2015
|
4 Comments
|

Oké, ik blijf waar ik ben. Tot ik vijf vogelsoorten gespot heb. Ik moet het belachelijke negeren. Had ik thuis maar in de spiegel moeten kijken in plaats van in die spiegelende ruit onderweg. Het is geen gezicht die korte broek en bodywarmer. Een jonge meid kan zoiets dragen. Ik al een halve eeuw niet meer. Nee, niet kijken naar je koude benen! Daar gaat een boerenzwaluw. Gewoon, met lekker veren aan zijn lijf. Oké, dat was dus nummer 1.

Kiekendief! Vrouwtje. Zulk zeilen en zweven langs de helle hemel. Zo elegant je vleugels heffen in een V. Dan ik met die vierkante romp door alle spullen in die bodywarmer. Maar mijn zonnebril is thuis.

Gelukkig is mijn gehoor nog wel goed. Rietgors en rietzanger. Vier stuks dus. Dat schiet op. En wie valt daar vrouwtje kiek aan? Aha, een kievit. Duik, zwenk, duik! Yes, de kievit wint!
Dat waren er dus vijf. Ik mag weg. Maar waar zit dat visdiefje toch dat achter mijn rug zo keft?

Is keffen wel goed gezegd? Thuis nakijken. Daar eerst linea recta dit paljaspak uit. Hoe haalde ik het in mijn hoofd. Goddank is er hier geen kip. Daar gaat het visdiefje! Ook al zo elegant. Dat zwarte badmutsje, rode snaveltje. En moet je nou toch zien. Wiek, wiek. Zwenk, zwenk. En dan even je kop haaks op je romp zetten en hupsakee, loodrecht neervallen. Spetter de spat, maar dan heb je ook wat. Zilverenvisje uit de sloot, je redt een vogelmaag in nood.

Toen die keer verdween de roerdomp hier in die ruigte. Meteen foetsie! Wat wil je met zo’n camouflagepak. Kleuren zoals ik nu draag. Allemachtig, hoe haalde ik het in mijn hoofd. En dat wil nu vrouwen enthousiast maken voor vogelkijken. Forget it! Als ze jou zien, lopen ze gillend weg!
Oké, dit gebeurt me nooit meer. Voortaan goeie jeans aan. De spullen in het rugzakje. Bodywarmer. Korte broek. Hoe verzin je…. Roerdomp! Roerdomp! Dáár! Roerdomp!

4 reacties op “Had ik thuis maar

  1. Kitty Mertz schreef:

    Ach, wat doet het er in de natuur toe hoe jij er uitziet Eline, hoe die vogels over je roddelen kan jij gelukkig toch niet verstaan….

  2. Anky Floris schreef:

    Meid, als je haar maar goed zit…. nee zonder gekheid, wat maakt het uit. Je gloeit van de passie en je ogen stralen van al die vogels die je spot. Je denkt toch niet dat iemand van zo’n vrouw terugschrikt?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *