Even rust

26.01.2015
|
1 Comment
|

En nu even niks. Gewoon wat zitten. Een beetje kijken. Simpel niksen en daar de tijd voor nemen. Niet na drie tellen alweer opveren om zus of zo te doen. Wel een gordijn sluiten voor de enorme belangrijkheid der dingen. Straks kan het wel weer open. Nu niet. Nu blijf je gewoon zitten kijken en niksen alsof je alle tijd van de wereld hebt en er niets anders belangrijk is dan dat.

Pas als je vijf, of tien, of vijftien, of twintig verschillende vogelsoorten hebt geteld sta je weer op. Uit het raam van je kantoor of flat zie je er vast wel vijf. Kraai, ekster, meeuw, spreeuw en merel. In de file ook. Net als uit het raam van de broodjeszaak waar je je haastgedachten zit weg te lunchen.

Ik met mijn tuin blijf zitten tot het er vijftien zijn. Er gewoon op vertrouwen dat ze allemaal even langskomen. Vliegend, hippend, stappend, springend, het maakt niet  uit. Maar pas na de vijftiende mag ik opstaan om alles te doen wat heel hard op afhandeling wacht.

Koolmees. Pimpelmees. Merel.
Vlaamse Gaai. Roodborst. Huismus. Kauw. Ekster.
Ringmus. Houtduif. Zilvermeeuw.
Elf.

Boomkruiper!
Nog een! Maar die telt niet.
Heggemus. Spreeuw.
Putter!
Vijftien. Ik mag opstaan. Er is dacht ik nog behoorlijk veel te doen.

Maar waar blijft het winterkoninkje? Hij is er verdikkie altijd. Dan zou ik er al zestien hebben en zou ik door kunnen gaan tot twintig. En wat gek dat er nog geen vink te zien is geweest.

Ja, ho, die kraai en Turkse tortel zijn gemakkelijk scoren. Zeventien dus.
Vink!
Staartmees, met z’n tweeën!
Nog één. Nog maar één en ik moet weer aan het werk.
Blijf maar weg winterkoninkje.  Even niks is niet erg. Ik blijf gewoon wat zitten kijken. Simpel niksen tot…. Daar is ie. Twintig.

Wat hing er ook alweer achter het gordijn?

 

 

 

Een reactie op “Even rust

  1. annemarije schreef:

    haha, wat er achter het gordijn zit weet alleen degene die het gordijn dichttrok 😉 Misschien zit er wel een vogeltje met zijn of haar kraaloogjes slim te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *