Er niets van bakken

28.09.2015
|
2 Comments
|

Had ik de afgelopen weken niets te vertellen? Niets is teveel gezegd. Ik onderscheidde bijvoorbeeld wel een groep van de een of andere soort racende piepers. Ook van cirkelende buizerds, zwervende kieviten en formatievliegende goudplevieren.

Verder bakte ik niets van het spotten van trekvogels. Terwijl ik alle tijd nam om tegen duintjes, dijkhellingen, veehekken en strandpalen geleund de boel nauwgezet te bekijken. De lucht daarbij prachtig meewerkte met z’n egale grijs. De wind mij en de vogels hartstikke goed gezind was en ik nota bene de beschikking had over een telescoop!

Ik zocht mijn troost maar bij de Korte Nauw. Daar gebeurde in de lucht lekker helemaal niets dat me frustreerde. Een simpele grauwe gans, een karaktervol krassende kraai en wat dolende zilvermeeuwen. Er was niets wat me noodzaakte tot op mijn tenen lopen. Niets waarnaar ik te hoog moest grijpen. Dus: weer back to earth. Weer de beginner die niets kan worden verweten – maar die alvast wel voorproefjes nam van roerdomp en watersnip, steenlopertje en witgatje, bosruiter en middelste zaagbek, eidereend en boomvalk. Die zelfs hoog van de toren kon blazen over een citroenkwikstaart.

Daar bij de Korte Nauw wist ik weer met zwaar gemoed: des te meer je leert, des te minder weet je. En verdraaid, toen cirkelden er ineens zo’n zestig kleine steltlopers (goudplevieren, juichte mijn brein) boven voorheen het bollenland.

2 reacties op “Er niets van bakken

  1. Anky Floris schreef:

    Ach wat ken ik dat goed…. steeds opnieuw met mijn neus op de feiten gedrukt worden dat ik nog zo weinig weet… maar ik troost me steeds weer met de constatering dat ik nog net zo enthousiast ben als in het begin over elk vogelgeluid die ik hoor en elk verenkleed dat ik herken! Groetjes xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *